• "Kaj leži za nami in kaj leži pred nami...

    ... je minimalno v primerjavi, kaj leži v nas samih" Ralph Waldo Emerson

  • Psihoterapevtski prostor

  • Psihoterapevtski prostor

Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Želja, da bi delal v poklicu, kjer bi lahko potoval znotraj sebe in bil sopotnik tudi sočloveku, je v meni bivala že dolgo. Pot me je še prej peljala do študija ekonomskih ved. Po končanem znanstvenem magisteriju sem vpisal študij psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in Slovenskem Inštitutu za Psihoterapijo (od leta 2013 naprej Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani). Sprva sem vpisal študij propedevtike in nato še specializacijo iz psihoanalize, ki je skupno trajalo 6 let.

Poklic psihoterapevta opravljam od leta 2013. V letu 2015 sem postal certificirani psihoanalitični psihoterapevt na Evropski zvezi za Psihoanalitično Psihoterapijo (ECPP) , certificirani psihoterapevt na Slovenski krovni zvezi za psihoterapijo (SKZP) in Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP) ter tudi član Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov – Slovenija (EZPPS).

V letu 2018 sem zaključil dvoletno izobraževanje za supervizorja v psihoterapiji na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost v Ljubljani in od takrat opravljam tudi supervizije za psihoterapevte in za vse v poklicih, ki delajo z ljudmi.

Svojo osebno izkušnjo – individualno učno psihoanalizo – sem opravil pri Mag. Janku Bohaku, psihoterapevt psihoanalitične smeri, ki obsega 400 ur in skupinsko učno psihoanalizo v obsegu 160 ur. Osebna izkušnja mi je ponudila priložnost, da sem naredil pomembne korake na svoji poti in hkrati pridobil pomembne izkušnje za strokovno delo.

Pri svojem delu se zavezujem etiki, ki jo lepo opiše Hilarion Petzold –  prvo težišče je v moji odgovornosti do pacientov, drugo v vrednotenju njihove življenjske situacije in vedenja, tretje pa v odgovornem terapevtskem ravnanju do moje lastne vesti in do družbe. Med menoj in pacientom velja popolna zaupnost in vse, kar je izrečeno, ostane med nama. Zavezan sem tudi Etičnemu kodeksu Evropske Zveze za Psihoterapijo.

Potek uvodnega srečanja

Na uvodni uri poveste kaj vas je pripeljalo na psihoterapijo in spregovorite o svoji zgodbi. Seznamim vas o značilnostih psihoterapevtske obravnave in odgovorim na vaša vprašanja. V primeru, da dobite občutek varnosti, zaupnosti in sprejetosti ter mislite, da bi lahko skupaj nadaljevala delo, se dogovoriva o nadaljnem poteku srečanj. Ponavadi je to 1 ura tedensko (lahko je več ur tedensko), ki poteka vsak teden na isti dan ob istem času.

Objave v medijih

– Od julija 2013 kot strokovni sodelavec na spletni strani Med.Over.Net odgovarjam na vprašanja obiskovalcev v rubriki Zdravstvena posvetovalnica na temo Psihoterapija in Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje;

– Ustavi se, javna pobudaMoški ne jočejo, ženske se ne jezijo;
– Finance, priloga WeekendPsihadeliki se vračajo;
Finance, priloga On, Konec maratonskega ležanja na kavču;
Žurnal24, Prepričevanje ima pogosto nasproten učinek;
Nedeljski Dnevnik, Tema tedna: Brez kruha lahko, brez telefona nikakor;
Finance, Družinsko življenje po tehnološki revoluciji;
– Medicina & Ljudje, Premišljen odgovor na stres;
Moje Finance, Ste kdaj pomislili, da delate preveč?;
MLADINATesnoba;
Planet Siol.netMiha Štrukelj: S psihoterapijo življenje postane bolj lahkotno.

Cenik

Psihoterapevtska ura  (45 minut): 70,00 €*

*Morebitno znižanje cene je odvisno od individualne situacije vsakega posameznika.

Če se vam poraja še kakšno vprašanje ali bi se želeli naročiti na termin, vas vabim, da se mi oglasite preko spletne pošte (miha@psihoterapija-strukelj.si) ali telefona (031759205). V primeru, da se ne javim, vas ob prvi priliki pokličem nazaj.

Kontakt

Psihoterapija, Miha Štrukelj s.p.
Likozarjeva ulica 3
1000 Ljubljana
e: miha@psihoterapija-strukelj.si
t: 031 759 205
mš: 6395635000
dš: 53548337
tr: SI56 6100 0000 5380 646 

Lokacija: